OBOWIĄZEK INFORMACYJNY

Na podstawie art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), dalej zwane również: „RODO“, informujemy, iż:

 

Administratorem Danych Osobowych jest firma Equalan Pharma Europe Sp. z o.o. jest zarejestrowana w Sądzie Rejonowy w Białymstoku, XII Wydział Gospodarczy KRS 0000336091, NIP 966-199-98-96, Kapitał zakładowy 400 000,00 PLN z siedzibą w Białymstoku przy ul. Gen. W. Andersa 38A, kod pocztowy 15-113. Kontakt z administratorem możliwy pod adresem e-mail: biuro@equalanpharma.eu

 

Państwa dane osobowe mogą być przetwarzane w celu:
 

  • nawiązywania kontaktów związanych z realizacją umowy bądź podejmowania działań przed jej zawarciem

  • zawarcia oraz wykonania zawartej z Państwem umowy;

  • gromadzenia i przechowywanie dowodów księgowych oraz dokumentacji podatkowej na podstawie ustawy o rachunkowości oraz ustaw podatkowych;

  • rozpoznania ewentualnych roszczeń reklamacyjnych w terminie i formie przewidzianej przepisami prawa;

  • umożliwienia Administratorowi realizacji jego prawnie uzasadnionych interesów, np. dochodzenia roszczeń.
     

Podstawę prawną przetwarzania Państwa danych osobowych stanowią: art. 6 ust. 1 lit. b RODO (w zakresie dotyczącym zawarcia oraz realizacji umowy), art. 6 ust. 1 lit. c RODO (w zakresie obowiązków prawnych Administratora) oraz art. 6 ust. 1 lit. f RODO (w zakresie realizacji prawnie uzasadnionego interesu Administratora).

 

Państwa dane będą przechowywane przez czas, w którym powszechnie obowiązujące przepisy nakazują Administratorowi ich przechowywanie, a także przez okres realizacji oraz rozliczeń umowy, aż do momentu przedawnienia wynikających z niej roszczeń. W przypadku dochodzenia roszczeń lub zawiadomienia właściwych organów dane będą przechowywane przez okres trwania takich postępowań.

Na podstawie obowiązujących przepisów dotyczących ochrony danych osobowych możemy udostępniać Państwa dane:

 

  • Spółkom zależnym; w takim przypadku Equalan Pharma Europe Sp. z o.o. będzie zobowiązywać spółki powiązane do przestrzegania zasad przetwarzania danych zgodnie z obowiązującymi regulacjami;
     

  • Podmiotom trzecim; w zakresie dozwolonym przez obowiązujące przepisy prawa Equalan Pharma Europe Sp. z o.o. może udostępniać Twoje dane zaufanym podmiotom trzecim w celach związanych ze świadczeniem usług np. biurom rachunkowym oraz prawnym, dostawcom usług IT, agentom, podmiotom prowadzącym działalność pocztową lub kurierską, drukarniom, instytucjom płatniczym, przedsiębiorcom telekomunikacyjnym, z którymi Equalan Pharma Europe Sp. z o.o. ma zawartą umowę o współpracy, a także innym organom administracji publicznej w związku z ustawowymi obowiązkami ciążącymi na Administratorze.
     

Mają Państwo prawo do żądania od Administratora dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, a także prawo do przenoszenia danych i wniesienia sprzeciwu wobec ich przetwarzania.

 

W przypadku niezgodnego z prawem przetwarzania danych przez Administratora przysługuje Państwu uprawnienie do wniesienia skargi do organu nadzoru – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

 

Informujemy, iż Administrator dokłada wszelkich starań, aby zapewnić wszelkie środki fizycznej, technicznej i organizacyjnej ochrony danych osobowych przed ich przypadkowym czy umyślnym zniszczeniem, przypadkową utratą, zmianą, nieuprawnionym ujawnieniem, wykorzystaniem czy dostępem, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa.


Państwa dane nie będą przetwarzane w sposób automatyczny.

4.png

ul. Gen. W. Andersa 38 A,

15-113 Białystok, Polska

 

 

 

biuro@equalanpharma.eu

 

 

 

+ 48 85 653 73 47

Dział Eksportu – Marina Bućko

e-mail: mbucko@equalanpharma.eu

Mobile/WhatsApp: + 48 607 151 936

Menedżer Eksportu – Justyna Mocarska

e-mail: jmocarska@equalanpharma.eu

Mobile/WhatsApp: + 48 695 550 250

© 2020 by Equalan Pharma